Value based education

Onder de titel ‘Value Based Education‘ deelde Tex Gunning op 13 oktober 2011 zijn visie op het onderwijs in Nederland met het NIVOZ. Tex maakte op inspirerende wijze duidelijk dat we geen tijd te verliezen hebben. De wereld zoals we die denken te kennen bestaat eigenlijk al niet meer. De tijden van ongelimiteerde groei zijn echt voorbij. Veranderingen volgen elkaar in een exponentieel tempo op en we worden geconfronteerd met een combinatie van crises, waarvan de financiële crisis er slechts één is. De uitdagingen waarvoor wij staan zijn van een ongekende omvang en complexiteit maar het zijn uiteindelijk slechts symptomen van een onderliggend probleem: een economisch paradigma dat uitnodigt tot korte termijn denken en ego-centrisch handelen. Ons echte probleem is een waardencrisis. Begrippen als welvaart, geluk en succes zullen opnieuw gedefinieerd moeten worden. En we zullen moeten gaan handelen vanuit ons interne kompas.

Dat kunnen we en moeten we ook doen door het goede voorbeeld te geven als leiders maar de echte quantum leap kunnen we maken door onze kinderen anders op te voeden en te scholen. Daarom doet Tex een appèl voor waardengedreven onderwijs.

In dit project heb ik Tex ondersteund bij het voorbereiden en schrijven van de lezing. De visuals zijn vormgegeven door Henk van Dijke. De volledige lezing is hier te downloaden.

  • Date
    2011
  • Categories
    Communicatie, Presenteren, Schrijven, Verbinden, Visie
  • Client
    Tex Gunning
See Project

Meer projecten