Frisse Wind

Talentontwikkeling in stormachtige tijden. In 2011, middenin het dal van de financiële crisis stond het jaarlijkse Drechtsteden Congres over Talentontwikkeling in het teken van de gevolgen van de crisis voor de ontwikkeling van organisaties. In een tijd waarin veranderingen elkaar in een razend tempo opvolgen, worden maatschappelijke organisaties uitgedaagd om meer te doen met minder middelen. Meer dan ooit komt het aan op flexibiliteit, daadkracht en het vermogen om samen te werken. Met het congres werd professionals uit de non-profit sector in de Drechtsteden een platform geboden voor de drie ingrediënten die noodzakelijk zijn om deze uitdagingen aan te gaan: inspiratie, talent en leiderschap.

In opdracht van de Gemeente Papendrecht was ik als projectleider verantwoordelijk voor het programma en de inhoudelijke organisatie van het congres. Hoogleraar bestuurskunde Paul Frissen presenteerde zijn visie op wat het betekent om te werken voor een maatschappelijke organisatie in een tijd waarin de politiek, de maatschappij, de inhoud en de organisatie zèlf in een hoog tempo veranderen en Guido Welter, innovatiemanager bij Randstad, gaf zijn visie op duurzaam investeren in talent en wat dit betekent voor de relatie tussen medewerker en manager.

In deelsessies gingen vervolgens tien jonge honden van het Drechtsteden Talentenprogramma in debat met leidinggevenden over de waardengedreven organisatie. Is er ondanks alle bezuinigingen en ‘business cases’ nog ruimte voor dromen en idealen in de maatschappelijke organisatie?

Met Henk van Dijke produceerde ik onderstaande video ‘Frisse Wind’ die werd gebruikt als opening voor het congres.

 

 

  • Date
    2011
  • Categories
    Communicatie, Presenteren, Strategie, Verbinden
  • Client
    Gemeente Papendrecht
See Project

Meer projecten